Ponedeljak, 30.12.2013.

11:34

Obrt: Prvi napad izveo muškarac?

Prema najnovijim saznanjima ruskog istražnog komiteta, iza jučerašnjeg napada na železničku stanicu u Volgogradu ne stoji žena, već muškarac, javlja Raša tudej.

Izvor: B92

Default images

Izvor bezbednosnih službi kazao je agenciji Interfaks da se sumnja da je bombaš samoubica koji je juče aktiviranjem eksploziva na železničkoj stanici u Volgogradu usmrtio 16 osoba Pavel Pešenkin, iz grada Volška, koji se nalazi u centralnoj Rusiji.

On se u proleće 2012. priključio militantnoj grupi čije je sedište bilo u Dagestanu, pri čemu je prešao u Islam i dobio novo ime Ansar ar-Rusi, kazao je taj izvor Iterfaksu. Raša tudej navodi da ta informacija još nije zvanično potvrđena.

Navodi se da je još u toku DNK analiza bombaša samoubice sa železničke stanice, kao i da je otac Pešenkina dao krv na analizu kako bi se uporedila sa onom nađenom na mestu tragedije, odnosno da se utvrdi li potvrđuje sumnje da je Pešenkin izveo napad.

U međuvremenu, Volgograd je potresao još jedan teroristički napad. Jutros je aktiviran eksploziv u trolejbusu, pri čemu je poginulo 14 osoba.

Zbog ovih napada predsednik Rusije Vladimir Putin povćao je nivo bezbednosti u celoj zemlji, a pogotovo u Moskvi i Volgogradu, u kom je nakon dva napada zavladala prava panika. Ljudi odbijaju da koriste javni prevoz, a ulice su prepune policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: