Subota, 28.06.2014.

20:25

"Nema još dogovora NDS o Vladi APV"

Funkcioner Nove demokratske stranke Aleksandar Senić izjavio je da nije postignut nikakav dogovor o formiranju pokrajinske vlade i ulasku NDS u nju.

Izvor: Tanjug

Default images

On je izrazio nadu da će se naći ''zajednički jezik'' sa ostalim strankama o tome na koji način svi mogu doprineti rešavanju, a ne produbljavanju problema.

"Imamo zakazane razgovore sa drugim strankama od ponedeljka i tek nakon obavljenih razgovora i nakon što saslušamo stavove i predloge drugih stranaka moći ćemo da kažemo sa kim je i na koji način moguća saradnja. Do tada su sva spekulisanja o tome kako je neki dogovor već postignut potpuno izlišna i neistinita", rekao je Senić u izjavi dostavljenoj medijima.

Ukazujući da je stav NDS od početka isti, on je podsetio da su tvrdili da neće obarati pokrajinsku vladu i da to nisu činili, ali da je potrebno što pre rešiti političku krizu u Vojvodini kako bi se hitno krenulo u rešavanje problema pokrajine.

Senić je ukazao da je predlog NDS da se to učini rekonstrukcijom vlade, koja bi podrazumevala korenite, personalne i funkcionalne promene.

Prema njegovim rečima, drugo rešenje je formiranje koncentracione vlade, u koju bi ušle sve parlamentarne stranke kako bi se udružile u rešavanju gorućih problema Vojvodine, što bi s obzirom na, kako je istakao, katastrofalno ekonomsko stanje pokrajine, podrazumevalo prirodni konsenzus, a ne stranačke interese i međustranačke obračune.

Poslednje rešenje kome bi trebalo pribeći su izbori, za koje, kako kaže Senić, NDS smatra da su najskuplje i najneracionalnije rešenje.

''Problemi pokrajine su ogromni i zahtevaju hitno rešavanje. To se odnosi pre svega na ekonomsku krizu u Vojvodini, drastičan pad investicija, nezaposlenost, pad standarda građana...Svako odlaganje rešavanja političke krize, samo produbljuje te probleme i zato je potrebno što pre napraviti dogovor'', smatra Senić.

Ukazujući da NDS ima distancu prema svim strankama - opozicionim i vladajućim, on je istakao da će u ponedeljak razgovarati sa delegacijom SVM, a u utorak sa delegacijom DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: