Nedelja, 27.03.2016.

20:49

SAD: Kukavički napad u Pakistanu

SAD su osudile napad u pakistanskom gradu Lahoreu, nazivajući ga kukavičkim i poručile da će sarađivati sa Pakistanom da bi se porazili oni koji seju teror.

Izvor: Tanjug

SAD: Kukavički napad u Pakistanu
Foto: Thinkstock

"Nastavićemo da radimo sa našim partnerima u Pakistanu i širom regiona, zajedno ćemo biti istrajni u naporima da se iskoreni terorizam", izjavio je portparol američkog Nacionalnog saveta za bezbednost, saopštila je Bela kuća, preneo je AFP.

Prema najnovijem bilansu, najmanje 65 osoba je poginulo, a 200 je ranjeno u najverovatnijem napadu bombaša samoubice na parkingu ispred prepunog parka u gradu Lahoreu na istoku Pakistana, gde su hrišćani slavili Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, saopštili su zvaničnici.

Među poginulima i ranjenima ima mnogo žena i dece.

Na mesto napada pristiglo je na desetine ambulantnih vozila, kao i vojska.

Istaknuti policijski zvaničnik Hajder Ašraf je izjavio da je napad najverovatnije izveo bombaš samoubica i da su olovne kuglice, za koje se pretpostavlja da su aktivirane u trenutku eksplozije iz bombe, pronađene u parku.

Lekari su naveli da su u bolnicu do sada dopremljena tela 40 žrtava i da se strahuje da će broj biti i veći.

Eksplozija se dogodila ispred izlazne kapije parka nekoliko metara od dečijih ljuljaški.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: