Sreda, 25.06.2014.

15:35

Aleksandar ipak ide na operaciju

Odlukom direktora RFZO Momčiila Babića šestogodišnji Aleksandar Jovanović iz Kragujevca biće upućen na oparaciju kičme u Švajcarsku.

Izvor: Tanjug

Default images

Drugostepena lekarska komisija za upućivanje pacijenata na lečenje u inostranstvo, juče je po drugi put odbila zahtev da se teško oboleli dečak uputi na lečenje u inostranstvo, pod obrazloženjem da je njegova bolest previše komplikovana i da ne postoji mogućnost uspešnog lečenja.

"Uprkos tome direktor RFZO-a je na vlastitu odgovornost doneo odluku da se dečak uputi na operaciju kičme o trošku RFZO-a", navodi se u saopštenju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Babić je, kako navode, odluku doneo na osnovu činjenice da nijedna bolnica u Srbiji nije bila u mogućnosti da bolesnom detetu ponudi ovakav vid lečenja.

"Bolnica iz Ciriha ima dobra iskustva sa ovakvom vrstom zahvata, a kako je procena stručnjaka da će vitalne funkcije deteta biti ugrožene ukoliko se ovakva operacija ne uradi, prof. Babić je odlučio da lično preuzme odgovornost za upućivanje dečaka na lečenje u inostranstvo", navode iz RFZO.

Nadležni sektor u Fondu danas će započeti rad na proceduri upućivanja dečaka na lečenje u inostrantvo, a datum prijema na lečenje, odrediće bolnica u Švajcarskoj.

Operacija kičme obolelog deteta koštaće oko 100.000 evra.

Aleksandar Jovanović ima progresivnu kifloskoliozu, jak deformitet kičme i grudnog koša, zbog čega su mu ugrožena pluća i srce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: