Sreda, 25.03.2015.

18:33

"Pad aviona posle rutinske poruke"

Šef istražnog tima Remi Žuti rekao je da je poslednja poruka iz palog aviona bila rutinska i da je on počeo da pada svega minut kasnije.

Izvor: B92

Default images
foto: Beta/AP

On je potvrdio da je pronađena jedna crna kutija iz aviona, da su snimci s nje prebačeni, ali da će trebati nekoliko dana za preliminarne, a čak do mesec za finalne izveštaje.

Prema njegovim rečima, poslednja poruka koja je poslata iz aviona bila je "rutinska" i sadržala je potvrdu instrukcija s komandnog tornja.

"Ništa dalje se nije čulo nakon 10.30", naveo je Žuti.

On je istakao i da je pad aviona počeo minut nakon poslednjeg zvučnog kontakta s komandnim tornjem, kao i da je na radaru avion poslednji put primećen kada se nalazio na visini od oko 2.000 metara, što su i visine planina na Alpima.

"Naše pravilo službe nalaže da ne objavljujemo imena pilota, ali istražićemo njihove biografije", dodao je Žuti. Kako je naveo, vremenske prilike "nisu bile strašne", kao i da je gotovo siguran da avion nije eksplodirao u vazduhu, sudeći prema veličini krhotina koje su pronađene na mestu pada.

Žuti je istakao i da nema nikakve informacije o navodnom odlaganju poletanja aviona iz Barselone.

Podsetimo, prema zvaničnim podacima, avion je trebalo da poleti u 9.30, ali je to učinio tek u 10.01.

On je naveo i da nema informacije o tome šta se nalazilo u tovarnom delu aviona, pošto su se pojavile spekulacije da se tu nalazila veća količina litijumskih baterija.
Snimci iz crne kutije koja je pronađena na mestu pada aviona Džerman vingsa su uspešno izvučeni, prethodno je saopštio istražni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: