Utorak, 17.07.2012.

19:52

"DS ne stoji iza kupovine Politike"

Demokratska stranka demantovala je i snažno osudila optužbe iznete od strane SNS i URS da DS i njeni funkcioneri stoje iza promene vlasništva "Politike".

Izvor: Tanjug

Default images

U DS tvrde i da su današnji navodi i optužbe SNS i URS opasni po demokratiju u Srbiji i "veoma indikativni, posebno imajući u vidu činjenicu da su najveći tajkuni uticali da se ovakva parlamentarna većina i formira".

"Vladajuća većina koja se ovih dana formira i pretenduje da upravlja Srbijom, kontinuirano i pre stupanja na dužnost pokušava da obmanom građana Srbije i skoro svakodnevnim napadima na DS napravi odstupnicu za eventualne političke neuspehe sa kojima ce se suočiti nakon formiranja Vlade Srbije, jer se tek sada suočavaju sa svom kompleksnošću situacije u kojoj se Srbija danas nalazi", stoji u saopštenju DS-a.

"Prikazujući ekonomsku situaciju i parametre značajno lošijim nego što jesu, sramnim optužbama da DS pokušava da uguši slobodu medija u Srbiji, lider URS Mlađan Dinkić koji je glavni kreator ekonomske politike Srbije u poslednjih 12 godina, i tvorac i autor Zakona o informisanju i SNS čiji je v.d. predsednika bio autor ozloglašenog i nedemokratskog Zakona o informisanju, danas optužuju DS da sa tajkunima guši slobodu medija", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da se DS više od 22 godine bori za demokratiju u Srbiji, poštovanje svih građanskih sloboda i modernizaciju Srbije i od tog velikog cilja, kako tvrde, "kakvi god napadi na njih bili, nikada neće odustati".

List "Politika" od danas ima novog vlasnika - 50 odsto udela u toj kompaniji kupila je od nemačke grupacije VAC firma "Ist medija grup" registrovana u Moskvi.

Vest je obelodanila Srpska napredna stranka, ocenjujući da je skandalozno što je prodaja 50 odsto vlasništva obavljena "preko noći" i netransparentno. SNS je optužila Demokratsku stranku da stoji iza odluke o prodaji udela VAC-a i da time narušava medijsku slobodu.

URS smatra da je netransparentna prodaja lista "Politika" jedan od najjačih udaraca slobodi medija u Srbiji i ocenjuju da iza toga stoji Demokratska stranka, koja "u poslednjim danima svoje vladavine pokušava da obezbedi totalnu partijsku kontrolu medija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: