Nedelja, 16.10.2016.

17:53

CG: Viber i WhatsApp ugašeni; FB i Tviter "eksplodirali"

Agencija za elektronske komunikacije CG naložila je svim telekomunikacionim operatorima da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih.

Izvor: Tanjug

CG: Viber i WhatsApp ugašeni; FB i Tviter
Foto: GettyImages

Kako je navedeno ovi servisi su tokom dana upotrebljeni za neželjenu komunikaciju sa korisnicima.

Prema nalogu Agencije, operatori su dužni da sprovedu tu meru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, koji predviđa da je komunikacije za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika.

Mogućnost korišćenja servisa kao što su Viber i WhatsApp biće isključena dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspenduje.

Kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože bezbedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka.

Uoči zatvaranja biračkih mesta u Crnoj Gori i nakon što je nadležna agencija naložila zaustavljanje Vibera i WhatsAppa, stranke, pre svega opozicione, i pojedinci su veoma aktivni na društvenim mrežama - Fejsbuku i Tviteru.

Opoziciona Velika koalicija Ključ je na svojoj Fejsbuk stranici pozvala gradjane da izadju i glasaju.

"Blizu smo cilja. Ostalo je još dva sata do prve demokratske i mirne promene vlasti. Ko još nije stigao da glasanjem za bolju i pravednu Crnu Goru da svoj mali doprinos velikoj pobedi slobodne Crne Gore, pozivamo ga da to učini", navodi se u postu ove koalicije i dodaje:

"Glasajmo, uprkos jadnim i providnim naporima DPS-a da nas sve zaplaši. Uzalud im je. Idemo napred sa osmehom, uvereni u svoju snagu. Slobodna Crna Gora je nezaustavljiva".

Opozicioni Demokratski front je reagujući na nalog da se ugase mreže Vibera i WhatsAppa poručio gradjanima da je činjenica "da DJukanović i DPS pokušavaju da u Crnoj Gori zavedu diktaturu", te da su to jasni znači da je DPS izgubio na izborima. "Ovako diktatori reaguju kada su svesni da su gotovi", navodi se u postu Demokratskog fronta.

Istovremeno, samo u posljednjih dvanaest sati, sprečeno je više od milion i dvesta hiljada hakerskih “udara” na crnogorski portal CdM.

"Naš portal napadaju grupe iz Francuske, Italije, Finske, Rusije i Sjedinjenih Američkih država. Ipak, to što je CdM opet od rane zore na neprestanom udaru hakera koji žele nas da spreče da radimo svoj posao, odnosno - vas na vreme i precizno da informišemo, ne znači da nećete moći da dobijete sve informacije koje vam trebaju tokom izbornog dana", navodi se, izmedju ostalog, na ovom portalu s porukom da u slučaju da se obaranje ponovi, biće vidljivi na Fejsbuku i Tviteru.

Tokom dana hakovani su i portali sajt5 i DPS-a. U Crnoj Gori danas se održavaju parlmentarni izbori a mnogo nepravilnosti zabeležene su tokom glasanja u toj zemlji.

Pročitajte još:

Policija CG: Uhapšeno 20 državljana Srbije / VIDEO

CG: Uhapšena paravojna grupa, vođa Bratislav Dikić

"Grupa iz Srbije planirala lišavanje slobode Đukanovića"

Ministar policije CG: Ko me zaobilazi sa informacijama?

Strani mediji o hapšenju u CG: Nadmetanje Zapada i Rusije

Izbori u CG: Incidenti, hakerski napadi, nestanci... VIDEO

Amfilohije: Da ne bude prolivene suze, a kamoli kapi krvi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

4 min

Podeli: