Petak, 16.05.2014.

21:21

Bugarski spasioci stižu u Jagodinu

Grupa od 30 spasilaca iz Bugarske sa 26 pumpi dolazi u Jagodinu i Paraćin, rečeno je večeras na sednici Štaba za vanredne situacije Jagodine.

Izvor: Tanjug

Default images

Konvoj spasilačke jedinice iz susedne Bugarske prošao je kod Pirota, a radi se o Spasilačkoj jedinici iz bugarskog grada Plevena, koja se sastoji od velikog broja specijalnih vozila za delovanje u ovakvim vanrednim situacijama.

Bugarski spasioci stižu oko 23 sata u Jagodinu, biće smešteni u Domu učenika i studenata, a sutra će biti raspoređeni u ovom gradu i u Ćupriji na saniranju posledica poplave.

Grupa koja će ostati u Jagodini, radiće u Trnava selu, odlučeno je na sednici Štaba.

Načelnik Spasilačke službe u Plevenu Dimitar Brišimov izjavio je Tanjugu u Pirotu da će ova jedinica učiniti sve da pomogne unesrećenima i da je reč o profesionalcima sa velikim iskustvom u spasilačkim akcijama.

"Imamo čamce, pumpe, osam ronilaca za eventualne podvodne akcije, ukupno 24 ljudi, odlično obučenih koji su učestvovali u velikom broju akcija u Bugarskoj, ali i van zemlje. Lično sam i 2004. godine bio ovde na Limu kada se prevrnuo naš autobus sa decom", kazao je Brašimov Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: