Nedelja, 10.06.2012.

10:43

11 godina od ubistva Milana Pantića

Sutra se navršava 11 godina od ubistva novinara, dopisnika večernjih novosti iz Jagodine , Milana Pantića. Ubica nije otkriven.

Izvor: Tanjug

Default images

Rodbina, prijatelji, novinari Pomoravskog okruga i Srbije sutra će obeležiti 11 godina od ubistva novinara Milana Pantića, mučki ubijenog u hodniku ispred svoga stana, u ulici Branka Radičevića, 11. juna 2001. godine, a ubica još nije otkriven.

Komemoracija će početi pomenom u 11 sati na Gradskom groblju u Jagodini gde je Pantić sahranjen a zatim i polaganjem cveća na spomen ploču na mestu ubistva. Zatim će biti položeno cveće na bistu Pantića na Trgu koji nosi njegovo ime.

Novinari će i ovog puta, sada na trgu Pantića kraj spomenika, ponoviti zahtev nadležnim organima da se ubica i nalagodavci ubistva Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović što pre pronađu i zaslužno kazne.

Pantić je ubijen u jutro, oko osam sati, sa "nekoliko udaraca tupim predemtom u glavu", dok se vraćao iz obližnje prodavnioce.

Najveći broj tekstova Pantić je objavio u rubrci "Crna hronika", pišući o kriminalu u Jagodini, Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije.

U potrazi za ubicom pripadnici Policijske uprave (PU) u Jagodini i Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, "proverili su preko 2.000 lica i obavili više stotina razgovora u cilju provere svih dobijenih informacija i saznanja".

Odmah posle ubistav policija je napravila foto robot potencijalnog ubice i raspisala nagradu od tadašnjih 300.000 marka, ali ubica nije pronađen.

Ove sedmice, u pisanoj informaciji Tanjug-u, MUP je istakao da "rasvetljavanje ubistva Pantića predstavlja prioritet MUP, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Jagodini".

"Obimnom i kompleksnom istragom, kojom je obuhvaćen veliki broj osoba, bave se iskusni operativci MUP-a i Službe za borbu organizovanog kriminala", stoji u informaciji.

Viši tužilac u Jagodini Radoslav Vučković, izjavio je Tanjug-u da u predmetu Milana Pantića osim krivične prijave protiv N.N izvršioca kada se to dogodilo 2001. godine i određenih radnji koje su rađene posle toga "nema ništa novoga".

O tome je obavešteno Republičko tužilaštvo 21. jaunara 2008. i 30. marta 2010. godine dodao je Vučkovićg.

"Ovaj predmet je za nas i dalje otvoren, ali mi nemamo mogućnost da bilo šta poduzmemo dok ne dobijemo od policije određene podatke", rekao je Vučković.

U Narodnoj biblioteci u Jagodini biće uručena tradicionalna nagrada "za novinarsku hrabrost - Milan Pantić", a dobitnik je ove godine, novinar - dopisnik Radio televizije Srbije sa Kosova Andrija Igić.

Pantić je rođen 1954. godine u selu Dragovu kod Rekovca, novinarsku karijeru je započeo u nedeljnim novinama "Novi put" iz Jagodine, njegovo ime je upisano 3.maja 2002. godine na spomenik u Vašingtonu SAD, na 1.395.mestu, uz imena novinara sveta koji su od 1812. godine izgubili život na zadatku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: