Sreda, 09.03.2011.

13:25

Uhapšen Branko Jocić

Bivši direktor "Puteva Srbije" Branko Jocić uhapšen je jutros oko 9 časova u svom stanu zbog primanja i davanja mita.

Izvor: B92

Default images

Jocić i njegovi saučesnici uhapšeni su zbog sumnje da su 2006. počinili krivično delo primanja i davanja mita, čime su oštetili državno preduzeće Putevi Srbije za 43 miliona dinara.

Pored Jocića, na saslušanju kod sudije su i Jocićeva nevenčana supruga Marija Božić, njegova majka Radmila Jocić, Dragan Pavlović, vlasnik privatne firme "Rotijer".

Priveden je i Predrag Todosić, bivši savetnik direktora Puteva Srbije i koordinator za realizaciju projekta finansiranog od banke za razvoj SE.

Jocić se dogovorio sa Pavlovićem da njegova firma "Rotijer" sanira klizište u Krupnju i Loznici.

Direktor Puteva Srbije zauzvrat je tražio stan u Loznici.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je hapšenja i naveo da je preduzeće Rotijer Jociću, odnosno njegovoj majci, poklonilo stan u Loznici, površine 63m2, u vrednosti od oko 2.500.000 dinara.

Protiv Branka Jocića je pokrenuta i finansijska istraga, koja treba da utvrdi koju imovinu poseduje, kao i da li postoji nesklad između pronađene imovine i njegovih zakonitih prihoda, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Slučaj vodi tužilaštvo za organizovani kriminal.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, koji je Jocića postavio za direktora Puteva, očekuje da se ceo slučaj istraži do kraja, ali ipak misli da je hapšenje njegovog stranačkog kolege jedna vrsta odmazde zbog priprema za miting.

"Ali, ako ima da nešto nije u redu neka bude sve čisto, neka se ispita, neka se proveri, korektno u skladu sa zakonom i nemam ništa da kažem dalje. Ja sam ga postavio nadajući se da će raditi u skladu sa zakonom i propisima ali sigurno ako nije radio, za to treba da odgovara", rekao je Ilić.

Jocić je 20. januara ove godine u Prvom osnovnom sudu u Beogradu osuđen na dve godine zatvora zbog falsifikovanja službene isprave, odnosno da je umanjio ukupan iznos potrošenih sredstava Puteva Srbije za oko 200 miliona evra.

Na suđenju je negirao sve optužbe, ističući da je sve radio u dogovoru sa Upravnim odborom preduzeća, resornim ministrima i Vladom.

Jocić je u medijima dovođen u vezu sa "drumskom mafijom" koja je otuđivala novac od naplate putarine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: