Utorak, 04.03.2008.

16:49

MUP raspisao potragu za Terzićem

MUP saopštio kako je utvrđeno da je Zvezdan Terzić protivpravno prisvojio preko milion maraka na štetu OFK Beograda.

Izvor: B92, Beta

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo potragu za Zvezdanom Terzićem, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Za sada je utvrđeno da je Zvezdan Terzić, u svojstvu direktora OFK "Beograd", protivpravno prisvojio novac od obeštećenja u jednom od transfera, u ukupnom iznosu od 1.100.000 nemačkih maraka, na štetu ovog fudbalskog kluba, stoji u saopšetnju MUP-a, koje je stiglo u redakciju B92.

Kako B92 saznaje, radi se o transferu fudbalera Vanje Grubača 1998. godine iz OFK Beograda u Hamburg u Nemačkoj.

Terzić se nalazi van zemlje još od kraja januara, kada je posle kongresa UEFA u Zagrebu izjavio da ide u SAD na univerzitetsko usavršavanje.

Terzić je u medijima prethodnih dana uveravao javnost da će se vratiti u Srbiju, a današnja Politika na celoj strani objavljuje Terzićevu intervju da će se u zemlju vratiti za nekoliko dana i da će predsedavati sednicom Izvršnog obora saveza 13. marta u Kosovskoj Mitrovici.

Navodno, Tezić je na lečenju u Londonu, zbog povrede koju je zadobio na skijanju u Francuskoj.

Prema ranijim informacijama, trebalo je da se vrati pre nedelju dana.

Ovlašćenja predsednika FSS trenutno obavlja potpredsednik tog tela Tomislav Karadžić.

Karadžić: Iznenađen sam

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je danas da je iznenađen raspisivanjem poternice za predsednikom FSS-a Zvezdanom Terzićem i dodao da je za četvrtak sazvao sednicu Odbora za hitna pitanja tog tela.

"Sa iznenađenjem smo primili informaciju o izdavanju poternice za predsednikom Terzićem... Želimo pravovremeno da reagujemo i u tom smislu za cetvrtak, 6. mart 2008., sa početkom u 11 sati, zakazao sam sednicu Odbora za hitna pitanja FŠ", izjavio je Karadžić na zvaničnom sajtu FSS-a (www.fss.org.yu).

"Analiziraćemo kompletnu situaciju i u dijalogu čelnih ljudi naše organizacije potražićemo adekvatna rešenja. Na taj način i domacoj javnosti zelimo da pokazemo da smo svesni odgovornosti. Verujemo da ćemo u toku sutrašnjeg dana sa zvaničnog mesta saznati neke nove detalje. Sutra ćemo obaviti i dodatne i šire konsultacije sa svim relevantnim fudbalskim strukturama", dodao je Karadžić.

Sekretar Saveza zatečen

Generalni sekretar fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković iznenađen je i zatečen saopštenjem Minitarstva unutrašnjih poslova da je za predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem raspisana potraga.

Laković je danas posle podne u društvu generalnog sekratara Zajednice klubova Super lige Miodraga Jankovića i člana UEFA Nebojše Ivkovića bio u prostorijama nacionalnog saveza kada je objavljena informacija da je za Terzićem, koji se trenutno nalazi na lečenju u Londonu, raspisana potraga zbog sumnje da je oštetio OFK Beograd za 1,1 milion maraka.

"Iznenađeni smo vešću koja je došla do nas, pa ćemo u toku večeri konsultovati svu četvoricu potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije. U ovom trenutku ne mogu da kažem ništa o tome, osim da ćemo sutra izdati zvanično saopštenje", rekao je Laković za Tanjug.

Prema njegovim rečima, sednica Izvršnog odbora FSS, koja je bila zakazana za 13. mart u Kosovskoj Mitrovici, u ovim okolnostima sigurno će biti otkazana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: