Utorak, 03.04.2012.

13:41

Petljano sa strujom u Kontrastu

Postoje indicije da je neko petljao sa strujom u diskoteci Kontrast, u kojoj je poginulo šestoro ljudi. Sinoć priveden električar Miroslav P.

Izvor: Blic

Default images

"Postoje ozbiljne indicije da se na tom objektu diskoteke petljalo sa strujom. Tu je nešto veoma sumnjivo, jer sasvim je evidentno da je preopterećenje mreže bilo preveliko", kaže za "Blic" Boško Pilipović, načelnik uprave za vanredne situacije Novi Sad, komentarišući uzrok požara u klubu "Kontrast" u kom je u nedelju uveče poginulo šestoro mladih ljudi.

Ovu tvrdnju Pilipovića potvrđuje i činjenica da je novosadska policija sinoć privela električara Miroslava P. (50) iz Gospođinaca, zbog sumnje da je saizvršilac u krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti u diskoteci "Kontrast".

Do sumnje da je problem sa priključkom struje u "Kontrastu", došla je stručna ekipa "Elektrovojvodine", koja se takođe uključila u istragu ove strašne tragedije. U ovom preduzeću odbijaju da komentarišu slučaj sve do završetka istrage.

"Objekat na Sentandrejskom putu 10 u kom se nalazi Kontrast, kao i restoran Lasta, nalazi u običnoj prizemnoj kući, gde su postavljene instalacije za potrebe prosečnog domaćinstva, a ne noćnog kluba. Količina energije koja je potrebna za jedan noćni klub, rasvetu i ozvučenje, prevazilazi kapacitete ovakvih instalacija", kaže izvor "Blica" iz "Elektrovojvodine". Miroslavu P. je određena mera zadržavanja od 48 sati. Miroslav P. se tereti kao saizvršilac u krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti u diskoteci "Kontrast", zbog čega su već uhapšeni vlasnik diskoteke Alojz G. (68) i dvojica zakupaca, Slaviša S. (48) i Dejan R. (36).

Novosadska policija je saopštila da su požar u diskoteci izazvale neispravne instalacije.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić je rekao da objekat u kome je bila smeštena diskoteka "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, niti dozvolu za rad.

"U toj istrazi se pominje i nekakva krađa struje, što bi moglo imati i veze sa kvarom instalacija ispod bine", napomenuo je Marić i ukazao da nijedan protivpožarni aparat u diskoteci nije radio.

Prema prvim informacijama iz istrage, požar je izbio na kablovima koji se nalaze ispod bine, na kojoj su se u tom momentu nalazili muzičari. Istraga takođe još nije odbacila ni mogućnost da su rasplamsavanju požara doprinela i pirotehnička sredstva koja su hostese lokala koristile u svojim nastupima. U haosu koji je zavladao pri izbijanju požara najgore su prošli gosti na spratu lokala, gde je i pronađeno pet žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: