Sreda, 02.10.2013.

17:41

Oland: Francuska poštuje Rome

Francuska poštuje Rome i radi na njihovoj društvenoj integraciji "kada mogućnosti i volja postoje", izjavio je danas francuski predsednik Fransoa Oland.

Izvor: Beta

Default images

Reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Francuske Manuela Valsa da većinu Roma treba proterati iz Francuske zbog "drugačijeg načina života", Oland je podsetio na principe na kojima se zasniva politika Francuske.

Francuska ulaže napore u društvenu integraciju Roma "kada mogućnosti i volja postoje", kazao je Oland posle sednice Vlade, dodavši da Francuska vodi politiku koja poštuje Rome kada se sprovodi "borba protiv kriminalnih grupa, trgovine decom ili zloupotreba dece, u okviru francuskih zakona".

Evropska komisija je oštro kritikovala Francusku zbog izjave ministra Valsa o Romima i ukazala da Romi, kao i ostali evropski građani, imaju pravo na slobodno kretanje širom EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: