Policija odbacuje tvrdnje da je kriva za smrt Jezdovića

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2002.

19:40

Default images

Beogradska policija odbacila je u utorak odgovornost za smrt 24-godišnjeg studenta Milana Jezdovića i ocenila da se u medijima "nastavlja hajka na pripadnike kriminalističke policije" Beograda.

Povodom tvrdnji roditelja i advokata Jezdovića da je on preminuo od posledica fizičke torture u policiji, beogradska policija je objavila saopštenje u kojem optužuje pojedine medije da prenose "neosnovane tvrdnje roditelja i advokata". Milan Jezdović je u prostorije SUP-a Beograd priveden 4. decembra, zbog osnovane sumnje da je zajedno sa Dejanom Virijevićem, Radojem Tomovićem i Aleksandrom Draškovićem prodavao drogu i da je počinio krivično delo nedozvoljenog držanja oružja. Jezdović je preminuo tokom ispitivanja u policiji, ali se policija i rodbina ne slažu oko uzroka smrti.

Dok rodbina i advokat preminulog sumnjaju da je umro od posledica fizičke torture koju je doživeo u policiji, beogradska policija, pozivajući se na medicinske izveštaje, navodi da je Jezdović preminuo od posledica srčanog udara. Policija je ranije objavila da su rezultati Instituta za sudsku medicinu "nesumnjivo pokazali" da je smrt nastupila "usled srčanih smetnji izazvanih miokarditisom", te da na telu pokojnog Jezdovića "nije bilo tragova fizičkog nasilja". U drugom saopštenju, koje se odnosilo na osumnjičene, navodi se da je kod njih pronađeno "1.117 tableta ekstazija, oko 200 grama heroina, 200 grama kokaina, kao i pištolj marke 'CZ M-70', sa izbrisanim fabričkim brojevima".

Sestra pokojnog Jezdovića, Vesna Milanović izjavila je za beogradski dnevnik "Blic" da je videla telo preminulog brata i da su na njemu bile "vidne modrice, da mu je nos bio polomljen". "Očigledno je da je on ubijen", rekla je sestra pokojnog Jezdovića. Punomoćnik porodice Jezdović, advokat Aleksandar Zarić, tvrdi je da je Jezdoviću i njegovim drugovima, nakon hapšenja, policijski inspektor Lambe Đorelijevski navodno rekao: "Dobrodošli u pakao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: