JEDNI SLAVE U PODGORICI, DRUGI U HERCEG NOVOM

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2000.

22:07

Default images
17:30 U opstinskoj izbornoj komisiji u Podgorici saopsteno je da je Koalicija "Da zivimo bolje" osvojila 28 od ukupno 54 odbornicka mesta, dok je 22 mandata pripalo koaliciji "Za Jugoslaviju". Liberalni savez Crne Gore u Podgorici ce imati cetiri odbornika. Na vanredne opstinske izbore u Podgorici izaslo 88.645 gradjana odnosno 78,8 ukupno upisanih biraca.

Zvanicni podaci o rezultatima izbora u Herceg Novom jos uvek nisu bili saopsteni u ponedeljak popodne. Prema nezvanicnim informacijama, koalicija "Za Jugoslaviju" osvojila je 19 odbornickih mesta dok je koalicija "Da zivimo bolje" osvojila 14 a Liberalni savez dva odbornicka mandata.

Pristalice crnogorskog predsednika Mila Djukanovica do rano ujutru u ponedeljak su na ulicama Podgorice proslavljali pobedu koalicije “Da zivimo bolje” na lokalnim izborima u ovom gradu. Izborni stab ove koalicije, nesto pre tri casa ujutru, proglasio je pobedu koalicije u Podgorici, i priznao gubitak izbora u Herceg Novom. Obracajuci se svojim pristalicama koje su se sinoc okupljale ispred zgrade vlade Crne Gore, gde je bio izborni stab vladajuce koalicije crnogorski predsednik Milo Djukanovic je rekao da je rec o pravom politickom trijumfu. 20:30 Djukanovic je ocenio da je pobeda koalicije "Da zivimo bolje" u Podgorici "mnogo bolja i sjajnija, nego sto je njen podbacaj u Herceg Novom". On je rekao da je drzavna politika koju vodi Crna Gora dobila nove pristalice i da se moze reci da Crna Gora stabilno koraca demokratskim reformskim putem. Djukanovic je rekao da je "za izbornu pobjedu veoma vazno da su one konzervativne, anticrnogorske i antimilosevicevske snage porazene i da vise ne moze biti dileme o tome kome pripada buducnost Crne Gore". Crnogorski premijer Filip Vujanovic je povodom izborne pobede u glavnom gradu Crne Gore rekao da "Podgoricu vise ne moze niko ucjenjivati, ni Milosevic, ni Slavko Perovic". Potpredsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je koalicija "Za Jugoslaviju - Momir Bulatovic" ostvarila na jucerasnjim lokalnim izborima u Podgorici i Herceg Novom. "SNP je dobila jos jednu opstinu i sada ima vlast u sedam crnogorskih opstina", rekao je na Bulatovic na konferenciji za novinare. Crna Gora ima ukupno 21 opstinu. On je, medjutim, ocenio da su lokalni izbori bili nedemokratski i optuzio vlasti Crne Gore da su nezakonito koristile policiju i medije. "Ako ne bude flagrantnih krsenja birackih spiskova, bez obzira na rezultate izbora u Podgorici, smatracemo da su izbori odrzani u skladu sa zakonom", rekao je Bulatovic. Visoki funkcioner SNP-a je ocenio da je zajednicki imenitelj lokalnih izbora "opredeljenje gradjana Crne Gore da zive u zajednici sa Srbijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: