Todorić nosilac liste DS?

Opštinski izbori na Voždovcu zakazani su za 15. decembar, a demokrate su već počele kampanju. Nosilac liste DS bi mogao da bude Vladimir Todorić, piše Danas.

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

23:16

Default images

Voždovac je izlepljen plakatima na kojima su jedan uz drugog hronološki poređani lideri DS od Ljubomira Davidovića do Dragana Đilasa sa sloganom "Snaga pristojnih ljudi". Na manjim plakatima piše "Ponovo stranka" i "Ponovo demokratska".

Vladimir Todorić, član Predsedništva DS, koji bi prema saznanjima Danasa mogao da bude nosilac voždovačke liste demokrata, za naš list kaže da su ovi izbori mnogo više od opštinskih i da treba da pokažu da je "gotovo sa strahovladom i prodavanjem magle", kao i da "vlada za godinu i po dana nije uspešno napravila ni kokošinjac".

"Kroz kampanju na Voždovcu pokazaće se konzistentnost i ispravnost politike DS, koja je i dalje jedina stranka u Srbiji koja ne skriva svoju prošlost", kaže Todorić.

Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda, za Danas kaže da ova stranka pozdravlja odluku Zorana Alimpića o datumu izbora na Voždovcu.

"Kada je reč o početku kampanje, mi našu vodimo već četiri godine, kroz odgovornu politiku prema građanima Voždovca. I to u uslovima gde opština Voždovac, kao peta po broju stanovnika, ima 15. po veličini budžet, što je posledica pogubne politike centralizovanja i disciplinovanja opština, koju je sprovodio Dragan Đilas. Nadam se da će se nova vlast u Beogradu pri raspodeli budžeta rukovoditi kriterijumima kao što su veličina opštine i broj stanovnika, a ne partijska pripadnost njenog predsednika", naveo je Jovičić.

Vlast u opštini Voždovac poslednje četiri godine drži koalicija na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Nikola Nikodijević, sekretar Gradskog odbora SPS, za Danas kaže da su se, s obzirom na to da su izbori na Voždovcu redovni i da se znalo da će biti u decembru, socijalisti za njih pripremali tokom cele godine.

"Sada se u kampanji taj rad intenzivira i ona će uglavnom biti bazirana na terenskom radu i razgovoru s ljudima, s umerenim oglašavanjem i skromnim budžetom koji će uglavnom biti potrošen na plakate, upaljače, olovke, slično kampanji u Zemunu. Slogan će biti određen u narednih petnaestak dana", navodi Nikodijević.

On očekuje da prvi na listi SPS bude Veselin Marković, predsednik opštinskog odbora stranke na Voždovcu, i direktor Gradskog stambenog preduzeća. "Zvanični deo kampanje, koji podrazumeva skupove i koji je medijima zanimljiviji, počeće tridesetak dana pred izbore", najavljuje Nikodijević, koji veruje da će SPS i na izbore na Voždovcu izaći u koaliciji sa PUPS i Jedinstvenom Srbijom.

Andreja Mladenović, predsednik Gradskog odbora DSS, za naš list kaže da je "sve spremno", ali nije želeo da nam otkrije ni delić plana. "Sve će biti poznato sledeće nedelje, kada završimo formalnosti oko predaje liste i izjašnjavanja stranačkih organa", kaže Mladenović. On navodi da će DSS, kako sad stvari stoje, na Voždovcu najverovatnije sama izaći na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: