Gnjilane: Saslušan Srbin

Kosovski Srbin Momčilo Stajić iz sela Poneš saslušan je u Gnjilanu zbog sumnje da je pomagao u teškom ubistvu Albanca Adema Bićmetija iz istog sela.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2013.

19:58

Default images

Na današnjem saslušanju, u odeljenju Osnovnog tužilaštva za teške zločine u Gnjilanu, osumnjičeni Srbin je negirao bilo kakvu povezanost sa učinjenim krivičnim delom, izjavio je Tanjugu advokat Dejan A. Vasić koji je dodao da je zadovoljan tempom kojim lokalni tužilac Afrim Šefkiju obavlja istražne radnje.

"Nadam se da će tužilaštvo uspeti da sasluša sve predložene svedoke do isteka jednomesečne mere pritvora, kako bi se stekli uslovi za puštanje Stajića da se brani sa slobode", izjavio je Vasić.

U pucnjavi koja se dogodila 18. januara u ataru sela Poneš u opštini Gnjilane iz vatrenog oružja je ubijen kosovski Albanac Bićmetaj, a njegov brat Remzi je ranjen, nakon čega je kosovska policija privela Stajića kojem je određen jednomesečni pritvor.

Ovaj incident izazvao je uznemirenost među preostalim Srbima u ovom kosovskopomoravskom selu zbog straha od moguće osvete. Iz kosovske policije je ranije saopšteno da oni tragaju za još dvojicom Srba, Ivanom i Radovanom Stajićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: