Agonija bivših radnika GP Jastrebac

Bivši radnici građevinskog preduzeća “Jastrebac” iz Kruševca, koje se nalazi u stečaju već 11 godina, još nisu uspeli da naplate svoja potraživanja.

Izvor: B92

Subota, 09.02.2013.

19:16

Default images

To bi mogla biti jedna od tema sledećeg socijalno - ekonomskog saveta u Kruševcu, saopšteno je iz Veća saveza samostalnog sindikata.

Prema rečima predsednika Veća, Milenka Mihajlovića, 1.318 bivših radnika ovog preduzeća potražuje od 10.000 do 500.000 dinara i od te sume do sada su uspeli da naplate samo 45 odsto.

“Nezadovoljni takvim stanjem, radnici Jastrepca su se obraćali i međunarodnom sudu pravde u Strazburu, međutim ishod još uvek nije poznat”, rekao je Mihajlović Tanjugu i dodao da postoje radnici, koji neće moći da naplate svoja prava ni preko države, jer nisu tužili preduzeće.

On je dodao da će zbog ovakve situacije insistirati da preduzeća u stečaju, a među njima i GP “Jastrebac”, budu jedna od tema sledećeg socijalno - ekonomskog saveta, koji je nedavno formiran u Kruševcu.

“Insistiraćemo da se što pre završi stečaj u ovom preduzeću i ako ima osnova, da neko i odgovara za ovu decenijsku agoniju”, kaže Mihajlović i naglašava da su se za to vreme promenila četiri stečajna upravnika koja su iznova vršila popis imovine.

Procenjena vrednost imovine "Jastrepca" pre 11 godina bila je oko 30 miliona maraka, a dug prema poveriocima je iznosio oko 15 miliona maraka, kazao je Mihajlović. Od tada, kako je rekao, veliki deo imovine, uključujući i upravnu zgradu, koju je kupila gradska uprava, je prodat.

Mihajlović naglašava da je za uspešno vođenje ovog stečaja rezervisana nagrada od oko četiri miliona dinara.

U Kruševcu još uvek ima desetak aktivnih stečajeva, a 2002. godine, bez posla je po osnovu stečaja u tom gradu ostalo 3.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: