Kacin: Susret ojačava dijalog

Izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin ocenio je da današnji sastanak Nikolića i Jahjage predstavlja korak napred u normalizaciji odnosa dve strane.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

18:38

Default images

Kacin je pozdravio današnji susret predsednika Srbije s predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom.

On je rekao da je ovim susretom ojačan dijalog koji vode premijeri Dačić i Tači.

"Smatram da je visoko-politički dijalog koji vode premijeri Srbije i Kosova ovim ojačan i da mu je dat snažan podstrek. Srbija i Kosovo su upućeni na regionalnu, ekonomsku i političku saradnju ne zato što EU to zahteva, već zato što je to u najboljem interesu svih građana i ekonomije, a naročito srpske zajednice na Kosovu", rekao je Kacin, prema saopštenju iz njegovog kabineta.

On je izrazio nadu da će do sledećeg susreta Nikolića i Jahjage doći u regionu, a potom i u Beogradu ili Prištini.

Izvestilac EP je dodao da normalizacija odnosa s Prištinom ostaje prioritetan kriterijum na kojem Srbija treba da radi kako bi obezbedila datum za početak pregovora sa EU.

"Srbija je već uradila mnogo na ovom planu i današnji susret Nikolića i Jahjage pokazuje da ona ostaje posvećena ovom cilju. Srbija, koja pregovara o članstvu u EU, bi postala pravi lider evropskih integracija regiona", ukazuje Kacin.

On je istakao da je "zemljama Zapadnog Balkana, a naročito BiH i Makedoniji, potreban novi impuls koji bi ubrzao dinamiku integracija i time ekonomskog oporavka".

"Srbija ima priliku da sada napravi taj iskorak", poručio je Kacin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: