Snimak napada na porodicu novinarke

Pre mesec i po na svadbi u Vranju prebijena je porodica novinarke B92 Tanje Janković, a u tuči je učestvovao policijski inspektor. Odgovora nadležnih još nema.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2012.

21:38

Default images

B92 objavljuje eksluzivne snimke kamera iz hotela "Pržar" iz Vranja na kojima se vidi kako u tuči u kojoj je prebijena porodica novinarke B92 učestvuje policijski inspektor iz Vranja Nenad Jovanović.

S obzirom na to da je učinjeno veliko nasilje nad porodicom naše novinarke, javno smo apelovali na policiju da ovaj slučaj što pre preispita.

U međuvremenu je na kuću roditelja Tanje Janković bačena bomba.

Počinioci još nisu otkriveni ni u jednom ni u drugom slučaju.

Postavljamo pitanje MUP-u Srbije zbog čega je više od mesec i po dana potrebno da se utvrdi odgovornost ljudi koji su brutalno pretukli porodicu novinarke koja u međuvremenu dobija nove pretnje u vidu eksplozivnih naprava.

Jankovići su krivičnu prijavu podneli pre mesec dana protiv šest osoba.

Advokatica porodice Janković Zora Dobričanin apeluje na državu da reaguje, jer je posle ovog incidenta pronađena i bomba ispred kuće porodice Janković u Vranju.

"Postoje jako brojni i nepobitni materijalni dokazi, postoji i snimak tog dodađaja gde se vidi ko koga šutira, udara ...Svi koji treba da budu upoznati sa tim su upoznati, mislim da nema šta više da se čeka," kaže Dobričaninova.

"Apelujem da se što pre krene u utvrđivanje istine, jer državni organi imaju veliki broj nepobitnih dokaza, a to je da je Tanja Jankovic bila veoma ugrožena i da je sve to zbog toga sto se ona bavi jedinim istraživačkim novinarstvom, što se kritički odnosi prema raznim pojavama u društvu i neka to bude za primer, neka se vinovnici ovog događaja izvedu pred lice pravde," rekla je advokatica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: