Portir pucao na decu, jedno ranjeno

Radnik obezbeđenja Fabrike železničkih vagona Želvoz u Smederevu D.M. (37) je, pod još neutvrđenim okolnostima, pucao i ranio jedanaestogodišnje dete.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 26.10.2012.

17:39

Default images

U bolnici "Sveti Luka", u kojoj je dečak zbrinut, agenciji Beta su rekli da je dete zadobilo prostrelnu ranu i da je reč o lakšoj povredi.

Dečak nije životno ugrožen, a metak je prošao kroz mišić natkolenice, rekli su u bolnici. Incident se dogodio u petak oko 14sati.

Portparol Policijske uprave u Smederevu Saša Nikolić je Tanjugu rekao da se još uvek utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do toga da radnik ispali metak. Nikolić je rekao da je radniku obezbeđenja određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Kako pišu "Novosti", portir Želvoza D. M. pucao je iz vatrenog oružja na romsku decu koja su se igrala u krugu fabrike, pri čemu je jedan metak pogodio jedanaestogodišnjeg Elmira Mitića.

Policija ispituje dve verzije događaja koji, srećom, nije završen većom tragedijom.

Prema prvoj verziji, u naselju Mali Krivak koje se graniči sa fabričkim krugom, grupa dece prošla je kroz rupu u betonskoj ogradi i igrala se kraj napuštenih vagona. Prema svedočenju dece, portir je pucao u njih, i pritom ustrelio nesrećnog dečaka, koji je, iako ranjen, uspeo da pobegne sa ostalim mališanima.

"Elmir je policiji ispričao da je portir direktno pucao u njega. Ne znam, nisam bio tu. Lekar mi je rekao da je rana u levoj butini nastala sa oko četiri metra daljine, i da je metak izašao pored kuka," kaže Sadula Mitić dečakov otac.

Druga verzija, koju je ispričao portir D. M. je da su ga romska deca uzrasta od devet do dvanaest godina napala, i da je bio primoran da se brani oružjem.

Prema svedočenju portira D. M., deca su ušla u krug fabrike sa namerom da kradu. On je pokušao da ih otera, ali su ga deca gađala kamenicama, nakon čega im je i portir uzvratio kamenicama. Kako nije mogao da se odbrani, pucao je u vazduh, i nehajno ranio dečaka - navodi portirovu verziju naš izvor blizak istrazi.

U naselju Mali Krivak ogorčeni su ovim incidentom.

"Mogao je da pobije decu. Ko mu daje pravo da puca na našu decu. Jer zato što su Romi? Šta mu deca mogu. Nema ih šaka jada, a on na njih pištoljem," kaže Elmirov stric za "Novosti".

Istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, a policija je započela rekonstrukciju događaja i balističku istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: