Uhapšeno 6 učesnika "pljačke veka"

Uroš Petrović (30), Nenad Kurilo (26) i još četiri osobe uhapšeni su pod sumnjom da su u martu 2011. učestvovali u pljački u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 09.04.2012.

20:39

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je, nakon višemesečnog bekstva, Petrović uhapšen na Zlatiboru, a Kurilo u Novom Sadu.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović je potvrdio za B92 da su uhapšene osobe za koje se, kako je rekao, osnovano sumnja da su marta 2011. u Ustaničkoj ulici izvršili krivično delo razbojništva na štetu firme Sekjuriti. Tom prilikom firmi je nasilno oduzeto 850.000 evra, i stoga je ova pljačka nazvana je "pljačkom veka"

"Ova kriminalna grupa je ovih dana planirala da na području Kragujevca i drugih gradova izvrši više krivičnih dela razbojništva, a pre svega napade na transporte novca. Radi se o višestrukim povratnicima u izvršavanju ovih krivičnih dela sa elementima nasilja," rekao je Veljović.

Akcije hapšenja su vršene na Zlatiboru, u Novom Sadu, Beogradu kao i Kragujevcu, gde je, prema rečima Veljovića, ta grupa pripremala više razbojništava.

On je dodao da se trenutno vrše pretresi na 11 lokacija.

Osumnjičeni su u martu 2011. automobilom sa uključenom rotacijom presreli transport sa novcem firme "Sekuritas servisiz" u Ustaničkoj ulici, drugim vozilom blokirali saobraćaj, a potom uz pretnju automatskim oružjem oteli novac i pobegli u pravcu železničke stanice Prokop, gde su oba automobila zapalili.

Deo te kriminalne grupe uhapšen je nedugo nakon izvršenepljačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: