Sirija: Ubijena 21 osoba

U najnovijim sukobima u Siriji ubijena je najmanje 21 osoba, među kojima i jedna osmogodišnja devojčica i šest vojnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

17:30

Default images

Sirijske snage bezbednosti su tokom današnjeg pretresa kuća u predgrađima Damaska i u gradovima Deir el-Zur, Hama i Homs, u potrazi za disidentima, otvorile vatru kada je i ubijena osmogodišnja devojčica, saopštila je sirijska organizacija za ljudska prava "Opservatorija", čije je sedište u Londonu.

Istovremeno je došlo do sukoba između vojnika i dezertera u blizini istočnog grada Deir el-Zura i blizu Maaret al-Numana, grada koji se nalazi na auto-putu koji povezuje Damask i grad Alepo, prenosi AP.

Vlada predsednika Bašara al-Asada prošle nedelje je prihvatila mirovnu inicijativu Arapske lige, koja predviđa potpunu obustavu nasilja, oslobađanje zatvorenika i povlačenje vojnika sa ulica kako bi se započeo nacionalni dijalog. Međutim, sirijske snage su od tada ubile više od 60 civila.

Grupa demonstranata već nedeljama boravi ispred sedišta Arapske lige u Kairu, zahtevajući od regionalnih lidera odlučniju akciju protiv sirijskog predsednika.

Prema podacima UN, u nasilju sirijskih snaga nad demonstrantima, koji protestuju protiv Asadovog režima od sredine marta, ubijeno je više od 3.500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: