"Pokušaj Simovića da bude saradnik"

Tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da je izjava Miloša Simovića o ulozi Nebojše Čovića u atentatu pokušaj da dobije status svedoka saradnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2011.

23:42

Default images

Radi se o tvrdnjama koje su se ranije čule još na suđenju, preneo je dnevni list "Blic".

Taj dnevni list je podsetio da je svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi na suđenju za ubistvo premijera pominjao ime Nebojše Čovića kao ime osobe na koju se pozivao pokojni Dušan Spasojević.

Stiče se utisak da su braća Simović tu informaciju iskoristila i da pokušavaju da njenom eksploatacijom dođu do statusa svedoka saradnika, naveo je "Blic" pozivajući se na izvor iz tužilaštva.

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović odbacio je gostujući na B92 kao besmislicu i insinuaciju tvrdnju da je on naručio ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića.

Simović je prošle nedelje dva dana iznosio odbranu pred Specijalnim sudom na ponovljenom suđenju za ubistvo Đinđića, ali je odbio da govori o detaljima, uz najavu da će o pozadini ubistva govoriti na posebnom suđenju, za koje je siguran da će biti održano.

Simović je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora za učestvovanje u ubistvu Đinđića, a sud mu je odobrio ponovljeno suđenje, jer mu je suđeno u odsustvu.

Miloš Simović je uhapšen 10. juna prošle godine čim je prešao granicu i ušao u Srbiju iz Hrvatske, pošto je dva dana pre toga u Zagrebu hicem iz pištolja teško ranio Sretka Kalinića, sa kojim se zajedno skrivao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: