HR: Nismo dobili tužbu “Jata“

Hrvatska avio-kompanija “Kroacija Erlajnz“ nije dobila nikakvu tužbu od srpske kompanije “Jat Ervejz“, prenose hrvatski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2010.

19:25

Default images

U skladu s tim, “Kroacija Erlajnz“ ne može ni da komentariše navode da je “Jat“ sudu u Zagrebu podneo tužbu protiv Hrvatske i “Kroacija Erlajnza“, navodi se u saopštenju te avio kompanije.

"Jat ervejz" od Hrvatske potražuje imovinu vrednu oko 60 miliona evra, a od ostalih bivših republika SFRJ oko 10 miliona evra, izjavio je direktor za korporativne poslovete kompanije Milan Cvejić.

"Jat ervejz" je zbog toga podneo tužbu protiv Hrvatske i kompanije "Kroacija erlajns" sudu u Zagrebu, ali do danasnjeg dana nije stigao nikakav odgovor s hrvatske strane, rekao je Cvejić i ocenio da Hrvatska pokušava "na svaki mogući način da izbegne vraćanje imovine, jer je imovina JAT-a iskorišcena za osnivanje njihove vazduhoplovne kompanije."

Vlasništvo "Jat ervejza" je, prema njegovim rečima, obuhvatilo oko 90 odsto imovine "Kroacija erlajns", prilikom osnivanja te kompanije.

"Mi smo hrvatskom pravosuđu podneli zahtev za mirno rešavanje tog spora, jer ukupno imamo procenjenu imovinu u vrednosti nekih 60 miliona evra u Hrvatskoj. U toj imovini imamo stanove, poslovne prostore, prodajna mesta i drugo", naveo je Cvejić i precizirao da je reč o 8.560 kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, među kojima je 67 stanova, hotel i pomoćni objekti za održavanje aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: