Sukob huligana i policije

Uoči večerašnje prijateljske utakmice na Olimpijskom stadionu u Berlinu Nemačka - Engleska došlo je do sukoba između policije i engleskih navijača.

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2008.

20:37

Default images

Nered je nastao kada su engleski navijači počeli da gađaju bocama policajce u civilu, misleći da su simpatizeri domaće reprezentacije. Čuvari reda su tada navukli zaštitne prsluke i pozvali pojačanje. Uhapšena su sedmorica izgrednika, od kojih su dvojica već poslata sudiji za prekršaje zbog remećenja javnog reda i mira.

Pošto je na utakmicu došlo 8.000 ljubitelja fudbala iz Velike Britanije, organizatori meča su angažovali 1.500 policajaca.

Pre toga, zahvaljujući saradnji ministarstava unutrašnjih poslova Nemačke i Ujedinjenog kraljevstva, identifikovano je oko 140 potencijalnih huligana iz Engleske i 17 domaćih izgrednika.

Britanske vlasti nisu dozvolili devetorici navijača, koji su od ranije registrovani kao fudbalski huligani, da, radi utakmice u Berlinu, otputuju iz Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: