"Više od 17.000 nestalih u SFRJ"

Više od 17.000 ljudi se vodi kao nestalo u sukobima na području SFRJ, kaže predsednik Komisije za nestale Veljko Odalović.

Izvor: Beta

Utorak, 13.11.2007.

18:06

Default images

Na konferenciji za štampu Udruženja porodica poginulih i nestalih u Krajini i Hrvatskoj, Veljko Odalović je rekao da je sramota za sve zemlje SFRJ što se toliki broj ljudi, koji bi mogli da stanu u jedan grad, i dalje vodi kao nestalo.

Prema njegovim rečima, Komisija na čijem je čelu nezadovoljna je nivoom saradnje s kolegama iz zemalja SFRJ. "Svi podaci kojima raspolažemo u Srbiji su dostupni, otvoreni smo za saradnju", naveo je Odalović i dodao da je posebno važno za porodice nestalih poboljšati razmenu informacija i ubrzati ekshumacije stradalih u grobnicama koje su na poznatim lokacijama.

On je naveo da Komisija Vlade Srbije za nestale traži 2.300 osoba srpske nacionalnosti na području Hrvatske, dok na području Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine Komisija radi na 562, odnosno 103 slučaja nestalih osoba svih nacionalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: