Koštunica mogući svedok na suđenju

Zastupnik porodice Đinđić predložiće dopunu dokaznog postupka novim svedocima, među njima i premijerom Vojislavom Koštunicom.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2007.

14:10

Default images

Advokat Srđa Popović sutra će na suđenju za ubistvo premijera izneti 40 predloga za dopunu dokaznog postupka, među kojima je predlog da se sasluša osam novih svedoka. Kako saznaje B92, zastupnici porodice Đinđić tražiće da na suđenju svedoče Vojislav Koštunica, Dragan Jočić, Rade Bulatović, direktor BIA Aco Tomić, koji je i sam na početku bio na optužnici za ubistvo premijera.

U zahtevu advokata su, kako saznajemo, i Aleksandar Tijanić i Borislav Mikelić.

Oni će biti saslušani samo ukoliko sudsko veće prihvati predlog zastupnika porodice Đinđić. On nije želeo novinarima da iznese detalje predloga, a na kraju današnjeg glavnog pretresa najavio je da bi njegovo izlaganje o predlozima moglo da traje i duže od sat vremena.

Predstavljeni zapisnici i snimci

Na suđenju optuženima za ubistvo premijera Srbije pročitani su obdukcioni zapisnik i zapisnik sudsko-balističke ekspertize. Obdukcioni zapisnik govori o uzrocima smrti Zorana Đinđića, a navodi se da je smrt nastupila usled razaranja srca, pluća, jetre i slezine.

Na suđenju su prikazani i snimci televizija B92 i Pink, snimljeni neposredno nakon atentata. Na snimcima se u dvorištu zgrade Vlade vide tadašnji okružni tužilac Rade Terzić i vozač Saša Simić, koji je pre nekoliko dana svedočio da je premijer bio okrenut licem ka zgrade Vlade u trenutku kad je pogođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: