Konsultacije SB o Severnoj Koreji

Savet bezbednosti nastavio konsultacije kako bi sprečio Severnu Koreju da izvede nuklearni test.

Izvor: Beta

Petak, 06.10.2006.

11:07

Default images

U tim konsultacijama SAD i Japan su izrazili spremnost da nametnu Pjongjangu sankcije u slučaju da severnopkorejski režim pretnju nuklearnim testom sprovede u delo. Japan će, kako je najavljeno, zatražiti od Ujedinjenih nacija usvajanje oštre rezolucije protiv Severne Koreje koja bi mogla da sadrži i opciju upotrebe sile u slučaju da Pjongjang zaista izvede nuklearni test.

"Trenutno prikupljamo informacije o tome da li se Severna Koreja zaista sprema da izvede taj test i ako da, kada će taj test biti izveden", izjavio je sinoć pred parlamentom japanski premijer Šinzo Abe. On je rekao da je neophodno da u Ujedinjenim nacijama dođe do ozbiljne rasprave kako bi severnokorejski režim shvatio da mu prete još teže sankcije ako ne odustane od svojih namera.

Istovremeno, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je u Varšavi da Rusija radi "direktno sa severnokorejskim rukovodstvom" kako bi ga sprečili da izvede nuklearni test.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: