Referendum u Novom Pazaru odložen

Opštinska izborna komisija Novog Pazara odložila referendum za opoziv Sulejmana Ugljanina za 25. jun, SDP to ne priznaje.

Izvor: B92, Beta

Subota, 06.05.2006.

14:51

Default images

Komisiju je formirao Prinudni organ opštine Novi Pazar, a u obrazloženju odluke navodi se da se referendum odlaže jer je ostalo isuviše malo vremena za pripremu glasanja za opoziv predsednika opštine do 14. maja, za kada je bilo predviđeno izjašnjavanje građana.

Međutim, portparol Sandžačke demokratske parije Rasima Ljajića, Mirsad Jusufović, izjavio je da ta partija, koja je inicirala referendum, ne prihvata novi termin niti priznaje nove članove izborne komisije. "Odluka za 14. maj stoji i validna je i nikakva prinudna uprava to ne može da promeni", kaže on.

Jusufović je na konferenciji za novinare rekao da Opštinski prinudni organ opštine Novi Pazar želi da unese zabunu i pometnju kod građana. "Kada su uvedene prinudne mere u Novom Pazaru Vlada Srbije je decidno rekla da će glasanje za opoziv biti održano 14. maja. Dakle, odluka o ranijem datumu je validna i niko nije nadležan da je menja, pogotovu ne Prinudni organ", rekao je Jusufović.

Predsednik prinudne uprave u Novom Pazaru Zekerija Dugopoljac rekao je da novu Izbornu komisiju čine po jedan predstavnik koalicije Lista za Sandžak, Sandžačke demokratske partije, Stranke za Sandžak i Srpske radikalne stranke, kao i tri člana koje je imenovala prinudna uprava.

U SDP-u je agenciji Beta rečeno da je odnos snaga u ovoj, kako su je nazvali, "privatnoj komisiji", četiri prema tri, jer je "svima poznato da su tri člana koje je imenovala prinudna uprava simpatizeri Ugljaninove stranke".

Predsednik opštine Sulejman Ugljanin predvodi koaliciju Lista za Sandžak. Vlada Srbije je 7. aprila raspustila SO Novi Pazar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: