Pripreme za opštu dezinfekciju

U okviru međuregionalne saradnje, poplavljeno područje Banata obišli su stručnjaci mađarske agencije za zaštitu od katastrofe.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2005.

17:27

Default images

Reč je o timu koji će sa stručnjacima civilne zaštite učestvovati u zajedničkoj akciji dezinfekcije čitavog ugroženog područja. Prema rečima odgovornih, akcija dezinfekcije trebalo bi da počne u petak, a celokupan posao obuhvata dezinfekciju preko 500 kuća.

Reč je o preventivnim potezima kako bi se stanovnici Jaše Tomića nakon potpunog povlačenja vode mogli vratiti normalnom zivotu, kažu predstavnici nadležnih institucija.

Profesor Vladimir Milojević, načelnik Pokrajinskog štaba civilne zaštite, tvrdi da bi akcija dezinfekcije delova sela odakle se voda povukla trebalo da počne krajem ove nedelje, najverovatnije u petak, i u njoj će biti angažovane zajedničke ekipe. "Dezinfekciona sredstva i hemikalije su obezbeđene, a jedan deo neophodnih količina stigao je iz Mađarske" tvrdi Milojević.

Pukovnik Kato Šandor iz mađarske agencije za zaštitu od katastrofa rekao je za B92 da će tokom dezinfekcije sela biti primenjena "standardna mađarska metoda". To, prema njegovim rečima, znači da će specijalizovane ekipe dezinfikovati samo javna područja dok će se stanovništvu podeliti paketi sa hemikalijama uz posebna uputstva na osnovu kojih će oni sami dezinfikovati svoja dvorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: