"Oklevanje DS gura partnere ka SNS"

Predsednik Opštine Indjija Goran Ješić ocenio je da pregovori o novoj vladi Srbije traju predugo zbog neodlučnosti Demokratske stranke, čiji je i on član.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2012.

11:53

Default images

Ješić je u intervjuu za današnji Dnevnik rekao da bi u novu vladu morali ući Ujedinjeni regioni Srbije i Liberalno demokratska partija, kao i da DS nije smeo da zaobilazi lidera URS-a Mladjana Dinkića na početku tih pregovora.

"Socijalistička partija Srbije (SPS) je bila solidan partner i zapravo je čekala našu odluku. Mislim da je ovde neodlučnost na strani DS i da je ta naša neodlučnost uticala na to da neke naše tradicionalne partnere guramo na drugu stranu, odnosno ka Srpskoj naprednoj stranci (SNS)", kazao je Ješić.

Dodao je da ne misli samo na URS, već i na SPS, zbog čega su se i pojavile priče o mogućem zaokretu u pregovorima o vladi.

"Očekujem ipak da se ti nesporazumi okončaju ovih dana", rekao je Ješić i ocenio da je URS neophodan kao partner u novoj vladi i da je za njega neprihvatljivo da demokratama SPS bude bliži partner od URS-a.

Govoreći o ulozi lidera URS Mladjana Dinkića Ješić je rekao da Srbija ne bi inkasirala 1,5 milijardi evra od prodaje Mobtela i da je neprimereno napadati čoveka koji je povukao najveći deo tog posla.

"Druga stvar je što su kasnije svi trošili te pare, po meni, često na neke glupe stvari. Stvarno mislim da Mladjan Dinkić mora biti u novoj vladi, uz LDP, i da se konačno krene u popravljanje sitaucije u zemlji, koja je katastrofana", rekao je Ješić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: