I SDA očekuje učešće u novoj vladi

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin kaže da nakon razgovora sa liderom DS Borisom Tadićem očekuje da će učestvovati u novoj Vladi.

Info

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2012.

18:01

Default images

Glavni cilj SDA je, kako kaže, promena Ustava Srbije.

"Mi smo dali podršku Tadiću za formiranje Vlade i nama je važno starteško partnerstvo. Očekujem učešće u Vladi i svima je važna što stabilnija skupštinska većina zbog mnogih stvari koje nas očekuju. Promena Ustava je glavni cilj", kazao je Ugljanin za tursku agenciju Anadolija.

On je naveo da će se, kada se sa ostalim koalicionim partnerima iz aktuelne Vlade postigne dogovor, razgovarati o tehničkim rešenjima.

Ugljanin, koji je u aktuelnoj tehničkoj vladi ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih područja, očekuje da će nova Vlada Srbije imati ministarstvo koje će baviti ovim pitanjem.

"Svakako da očekujem da ću biti na čelu tog ministarstva koje će imati jači budžet", rekao je Ugljanin i dodao da će ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mesta i dobijanje investicija biti prioritet u njegovom radu.

Ugljanin je rekao da će dobijanje evropskih fondova preko "Sandžačke kuće" koja je otvorena u Briselu, a koja će se baviti pitanjem nerazvijenih područja, biti ključni cilj u privlačenju stranih investicija.

Ugljanin očekuje da će se Vlada Srbije formirati najkasnije u toku narednih mesec dana.

DS je juče saopštila da je razgovarala o formiranju nove Vlade Srbije sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sandžaka na kojima je zaključeno da će dve stranke, koje su imale uspešnu saradnju u prethodnom mandatu, učestvovati i u formiranju nove parlamentarne većine i Vlade.

SDA Sandžaka je kao manjinska lista na parlamentarnim izborima u Srbiji održanim 6. maja osvojila dva poslanička mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: