SPS u vlasti i posle izbora

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović izjavila je da veruje da će SPS biti deo vlasti i nakon izbora.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2012.

09:59

Default images

Ona je rekla da bi za Srbiju najbolje bilo da lider socijalista Ivica Dačić pobedi u trci za šefa države.

Dejanović je za Televiziju "Pink" rekla da veruje da će socijalisti učestvovati i u budućoj vladi zbog koalicionog potencijala i programa SPS, budući da su sve druge stranke bliske idejama socijalne pravde i ravnopravnosti.

"To su teme izbora, život ih je nametnuo i na tim temama ćemo se sresti. Očekujem da budemo svakako u vlasti", rekla je Dejanović i pozvala građane da izađu na izbore.

Ona smatra da je neprihvatljivo da pojedini političari pozivaju građane da ne glasaju za male stranke, posebno što to čine "oni koji su nekada bili jako mali".

"Mislim da je važno da svi koji učestvuju zaistu imaju šansu. Tendencija da se Srbija podeli na dva dela i na dve najveći partije nije u redu, jer ogroman broj građana na izbore ne izlazi, između ostalog, i zbog toga što se nameće glasanje za jednu ili drugu opciju", navela je Dejanović.

Na pitanje da li bi lider SPS Ivica Dačić, iako je predsednički kandidat, mogao da bude i kandidat za mesto premijera u budućoj vladi, Dejanović je odgovorila da bi za Srbiju bilo najbolje da Dačić pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora, jer je njegov odnos prema državi i obavezama onakav kakav je kao student imao prema obavezama na Fakultetu političkih nauka, koji je završio za prosečnom ocenom 10.

"Ako to ne bude, on će ući u drugi krug i on je kandidat za predsendika", rekla je Dejanović i dodala da će najviša funkcija, koja pripadne SPS po volji građana, biti i fukcija koju će imati Dačić.

Đukić Dejanović je navela da SPS ima dobre kadrove i za druge oblasti, pa na primer i za ministra zdravlja.

Ona je izrazila nadu da će građani na izborima odlučivati na osnovu rada kadrova SPS u protekle četiri godine i da će ta ocena biti pozitivna, što nagoveštavaju i istraživanja javnog mnenja, jer su, kako je naglasila, odgovorno obavljali svoje funkcije.

"Mislim da je naš glavni kvalitet bio konkretan rezultat, pre svega, lidera stranke i na liberalizaciji, ali i na podizanju rada policije", rekla je potpredsednica SPS.

Đukić Dejanović, koja je predsednica Skupštine Srbije i zamenjuje predsednika Republike, naglasila je da institucije u Srbiji i pored kampanje i štrajka poljoprivrednika funkcionišu, a država je stabilna.

"Da li ima ima politike u nekim institucijama koja daje boju predizbornoj kmpanji? Pa sigurna ima i to je realnost, ali institucije funkcionišu i država je stabilna", naglasila je Dejanović.

Govoreći o štrajku i zahtevima poljoprivrednika, Đukić Dejanović je kazala da policija ne primenjuje silu i trudi se da omogući prohodnost puteva kako građani ne bi trpeli, ali i da je svesna političkog i psihološkog ambijenata tog štrajka.

Ona je ponovila da je nezadovoljnom delu poljoprivrednika na jučerašnjem sastanku rekla da će te probleme rešavati nova vlada nakon izbora 6. maja.

"Rekla sam im da mi je žao da u periodu neposredno pred izbore pokušavaju da reše problem, koji ni teorijski ne može da se reši za nekoliko dana, kao i da će to rešavati naredna vlada", rekla je Đukić Dejanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: