Nikolić:Tadić više nikad predsednik

Boris Tadić više nikada neće biti na funkciji predsednika, poručio je nosilac liste "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 05.04.2012.

11:35

Default images

On kaže da očekuje da će posle izbora stvari u Srbiji vrlo brzo početi da se menjaju na bolje.

"Boris Tadić više nikada neće biti predsednik Srbije dok postoji SNS i koalicija oko nje" poručio je danas NIkolić iz Vlajske u opštini Bač gde se nalazi u kampanji za predstojeće izbore.

Prilikom posete imanju poljoprivrednika Mirka Pušare, čija farma svinja godišnje isporuči tržištu 6.500 tovljenika, Nikolić je kazao da su izbori 6. maja prilika da u Srbiji konačno "nešto uradimo za sebe".

On je istakao da se sada pred svakog gradjanina Srbije postavlja dilema da li žele da se nastavi ova "agonija u društvu" ili da se to stanje promeni.

Sve priče koje je aktulena vlast plasirala u poslednjih mesec dana o demokratiji i boljem životi i saradnji sa svetom i "šta sve hoće da nam daju", velika je laž, ocenio je Nikolić.

On je naveo da zato treba ozbiljno da se radi i podsetio da postoji alternativa, a to je, kako je kazao, SNS. Poljoprivrednicima je oručio da im država mora obezbediti uslove za proizvodnju kojom će normalno da zarade i žive od svoga rada.

"U Srbiji mora da se menja odnos prema svakom proizvodjaču a posebno poljprivrednom koji uzlaže veliki novac u svoju proizvodnju i ona mu se u ovim uslovima uglavnom ne isplati", rekao je Nikolić.

NIkolić je obilazak Južnobačkog okruga u okviru predizborne kampanje započeo u opštini Bač, a u popodnevnim časovima zakazan je i predizborni skup u Novom Sadu.

Predsednik SNS Nikolić izjavio je da će država "posle promena" 6. maja mnogo veću brigu posvetiti razvoju malih i srednjih preduzeća.

"Za poštenu i uspešnu Srbiju za kakvu se zalaže SNS, mala i srednja preduzeća predstavljaće ekonomsku kičmu napretka našeg društva, a ona će ujedno omogućiti i ravnomeran razvoj naše zemlje", rekao je Nikolić u Mladenovu kod Bačke Palanke, saopštio je SNS.

Nikolić je naveo da će SNS i pre pristupanja Srbije EU primeniti evropske standarde u zemlji, jer odgovorna Vlada ne može, kao što je do sada bio slučaj, čekati skrštenih ruku i ne preduzimati dok Srbiju ne prime u EU, nego Srbija mora da se razvija i do tada.

"Evropa će pre primiti razvijenu i modernu Srbiju, nego Srbiju koja je opterećena ekonomskim i socijalnim problemima i nema nikakav plan da ih reši", rekao je Nikolić.

Nikolić je ponovio i da će "buduća Vlada Srbije" voditi odgovornu politiku prema poljoprirednim proizvođačima i stvoriti uslove za dugoročnu, razvojnu i transparentnu agrarnu politiku.

"Obezbedićemo veće investicije u poljoprivredu, po prvi put ćemo doneti Zakon o državnim podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kojim će se u višegodišnjem periodu znati šta se subvencioniše, pod kojim uslovima i kako će se vršiti kontrola dodele, trošenja i vraćanja sredstava", rekao je Nikolić.

Izbori za predsednika Srbije i parlamentarni i lokalni izbori zakazani su za 6. maj.

"Nastavljamo kampanju od vrata do vrata"

Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da će lider naprednjaka Tomislav Nikolić biti kandidat te stranke za predsednika Srbije i izrazila uverenje da će on na tim izborima pobediti.

Mihajlović je rekla da će SNS nastaviti da vodi kampanju od vrata do vrata jer su, kako je ocenila, mediji zatvoreni i ne pokazuju realno stanje u Srbiji.

"MI želimo da gradjanima pokažemo šta je moguće uraditi i naša želja je da nešto zaista pokrenemo, a rezultati ove vlasti su pokazali da oni ne mogu da izadju sa kraj sa izazovima sa kojima se zemlja suočava".

Mihajlović je rekla i da će posle 6. maja gradska TV "Studio B" ponovo biti televizija koja će raditi u interesu svih građana Beograda.

"Studio B danas predstavlja servis samo jednog čoveka, ne čak ni institucije nego jednog čoveka koji se zove Dragan Đilas. Tako nešto se više neće događati kada Beograd bude imao novog gradonačelnika", rekla je MIhajlović.

Ona je dodala da se SNS zalaže ne samo za slobodan "Studio B" već za to da svi mediji u Srbiji budu slobodni jer su oni izmedju ostalog neophodan uslov i za efikasnu borbu protiv korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: