Univerzitet u Juti uvodi stipendije za esport

Univerzitet Jute, stacioniran u Solt Lejk Sitiju, postaće prvi veliki tradicionalno “sportski” univerzitet u SAD koji će davati zvanične stipendije za igrače kompetitivnih video-igara.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 07.04.2017.

09:42

Univerzitet u Juti uvodi stipendije za esport

To je deo novog programa ministarstva zabave, umetnosti i inženjerstva Jute, koje želi da otvori prilike i za studente koji imaju veštine i talenta i za ovaj moderni oblik takmičenja, pogotovo u eri kada on sve više uzima maha.

Ovo je posebno značajno kada se zna da Univerzitet Jute spada u “veliku petorku” bogatih sportskih koledža, pa je ovo svakako veliko priznanje i korak u pravom pravcu za esport.

Prvi esport stipendisti Univerziteta Jute biće League of Legends igrači koji će činiti tim Jute u koledž LoL ligi koju organizuje Riot Games, ali su planovi univerziteta da se vremenom proširi na čak 35 takmičarskih video-igara.

Zasada se ne zna kolike su planirane finansije za podršku esport programu, ali recimo koledž u Juti godišnje izdvoji preko 70 miliona dolara za stipendiranje i podršku sportista i sportskih programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: