Esports B92.net

Nov, unapređeni AI je stigao u Heroes of the Storm

Ukoliko redovno igrate mobe onlajn, bilo da su to HotS, LoL ili Dota 2, znate da nema ništa gore nego kada vam se saigrači diskonektuju ili napuste partiju i onda morate do kraja da igrate sa botom u timu.

nikola savić klan rur
Podeli

Iz tog, ali i iz mnogih drugih razloga, dobro i kvalitetno napisani i programirani programi (AI) za botove su od velikog značaja za svaku onlajn multiplejer igru, kako bi se, koliko je to moguće, smanjio negativni efekat koji napušetanje partije nekog igrača stvara ka iskustvu igranja ostalih igrača.

HotS nije da je baš mogao da se pohvali dobro napisanim softverom za botove, ali je Blizzard uvideo to i u razvoju novih stvari za HotS to stavio kao jedan od prioriteta.

Zato nam je sada predstavljen nov i unapređeni sistem koji će ubuduće voditi sve karaktere u igri kojima ne upravlja čovek, i tu pored botova spadaju minioni, kampovi, bossevi, objektivi i plaćenici. Naravno, najveći je akcenat bačen na kvalitetno i dobro napisane AI za heroje.

U opšrinom blogu gde smo imali prilike da se upoznamo sa ovim novim sistemom, saznali smo šta to sve tačno znači za igru.

Pre svega, novi AI radi značajno brže, brže kalkuliše stvari, brže radi egzekuciju akcija i jednostavno funkcioniše bolje i za same računare, odnosno radi bolje, a troši manje resursa.

Takođe, novi AI sada mnogo bolje i pametnije strateški prisupta situacijama. Nalazi najbolje mete za svoje spellove, pozicionira se pametno, osim što prilazi meti da bi bacio spell, on takođe kalkuliše i na kojoj je poziciji najmanje u opasnosti dok to radi. Takođe, AI sada ume da raddi i stutter-step, jednu jako bitnu tehniku u MOBA/RTS igrama.

Novi algoritam omogućava da AI u svakom trenutku izvodi računicu sa stotinama promeljivih i da na osnovu toga radi ono što je izračunao da je najbitnije za tim u tom trenutku. Da li da lejnuje u praznoj lejnu, da li da gankuje usamljene heroje, radi kampove… i pritom će sve to raditi u pravim trenucima, a ne naizgled nasumično i van konteksta.

Svi novi heroji koji su stigli u igru od Garosha pa na ovoamo već koriste ovaj novi sistem, a zahvaljujući novom AI editoru, sa svakim novim apdejtom igre po nekoliko starih heroja takođe biva prebačeno na ovaj savremeni sistem, pa se nadamo da će ovo umnogome pomoći da naše partije budu kvalitetnije i zabavane čak i kada nas neki igrač napusti.

Pomenuti post gde se govori o ovom novom sistemu, možete pročitati na ovom linku.

Izvor: Klan RUR

Prati B92 na Viberu

HotS

Pro igrač suspendovan zbog nesportskog ponašanja!

Biti pro igrač ne znači samo primati platu i nastupati na turnirima. Pro igrač treba prvi da bude ambasador svoje igre, jer upravo od takvih igrača najviše učimo. Na veliku žalost jednog pro igrača, njegov potez je zabeležen uživo na strimu, tako da je Blizzard morao da reaguje po ovom pitanju. Da li je kazna ispravna, ili možda u neku ruku i prestroga, procenite sami.

HotS petak 15.09. 14:05 Komentara: 2

Hintovi za novog HotS heroja!

Nismo još ni stigli da se izigramo kako treba sa Kel’thuzadom, a već nam Blizzard nagoveštava ko bi mogao biti sledeći heroj, ali možda i ne mora da se radi o heroju, možda je neki drugi sadržaj? No, ipak mislimo da je heroj.

HotS petak 15.09. 12:12 Komentara: 0

HGC EU: 7. kolo – Može li tim bez sponzora do BlizzCon-a?

Ako ćemo da sudimo drugu fazu po prošlom kolu, onda nas očekuju paklene četiri nedelje. Moćni Fnatic na samo 11% od poraza, timovi bez sponzora pobeđuju velika imena kao što su Liquid ili Expert. Više se ništa ne zna! Nema favorita, igra se do poslednjeg hita na coru, jer zna se šta je na kraju tunela- BlizzCon!

HotS petak 1.09. 03:04 Komentara: 0

Kel’Thuzad stigao na PTR!

Danas je taj dan kada konačno prestajemo da maštamo o Kel’Thuzadu! Danas je kad kada palimo naš Battle.net, da ne kažemo Blizzard App, ažuriramo PTR server i napokon posle više od deset dana gledanja strimera i ostalih članova HotS zajednice kako igraju KT-a i mi možemo da haramo Nexusom sa ovim legendarnim negativcem.

HotS sreda 30.08. 15:05 Komentara: 1

HotS: Balance patch – RIP double support meta

Pored svog ludila oko gamescoma i najave Kel’Thuzada, nekako smo zaboravili na samu igru. Naravno, Blizzard nije, pa su tako izbacili Garrosh balance patch koji je odmah dostupan na live serveru. Zahvaćen je veliki broj heroja, ali nisu sve izmene toliko bitne.

HotS četvrtak 24.08. 10:20 Komentara: 0

HotS: Novosti sa Gamescoma – izmene na Lt. Morales i Jaini

Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija od strane Blizzarda o novom patchu ili izmenama koje stižu sa Kel’Thuzadom, ali danas je prosto nemoguće sakriti tako nešto. Pojavio se zanimljiv post na Redditu, gde je HotS zajednica prikupila sve infomacije od strimera i posetilaca Gamescoma, pa smo tako uspeli da saznamo barem delić onoga šta nas očekuje sledeće nedelje na PTR serveru.

HotS četvrtak 24.08. 10:16 Komentara: 2

Kel’Thuzad – pregled osnovnih osobina

Blizzard je otkrio sve detalje vezano za novog heroja koji stiže u Nexus. Kel’Thuzad je novi assassin heroj. Kao i svaki mage heroj u igri, odlikuje ga veliki damage ali po ceni malog survavibilitya. Međutim, za razliku od ostalih mage heroja, Kel’Thuzad ima odličnu kontrolu bojnog bolja sa raznim oblicima CC magija, kao što su slow, root i stun.

HotS utorak 22.08. 13:49 Komentara: 1
strana 1 od 10 idi na stranu