Svet

Sreda, 06.09.2017.

17:22

"Ne želimo velike investicije u infrastrukturu"

Institut IFO ne slaže se da javni sektor u Nemačkoj treba u znatnom obimu da poveća svoju investicionu potrošnju.

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

"Nisu nam potrebne velike investicije u infrastrukturu u Nemačkoj", rekao je Joakim Ragnic, zamenik šefa ogranka IFO instituta u Drezdenu na konferenciji o investicijama na Akademiji za političko obrazovanje u Tucingu u Bavarskoj, navodi se u saopštenju instituta dostavljenom Tanjugu.

Ono što je, međutim, potrebno Nemačkoj - jesu ciljane investicije za eliminisanje uskih grla, ocenio je on, dodajući da "takve investicije imaju najveću ekonomsku korist".

Kako je objasnio, to su investicije koje se odnosi na puteve i pruge koji propadaju, kao i na mostove, ali i na neke od škola.

"Postojeća infrastruktura se mora bolje koristiti", naveo je Ragnic, i objasnio da zaustavne trake na autoputevima treba da budu otvorene kako bi saobraćaj bio frekventniji.

"U širokopojasnim mrežama, poslovna elektronska pošta bi trebalo da ima prioritet nad preuzimanjima sadržaja sa Jutjuba. Onda nam ne bi bila potrebna tolika infrastruktura čiji je kapacitet orijentisan na maksimalnu upotrebu", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

20 h

Podeli: