Aktuelno 5

10.05.2024.

8:47

Nakon prolaska u finale, izraelska predstavnica poručila: "Ovde smo da ostanemo" FOTO

Predstavnica Izraela, Eden Golan, nastupila je u drugom polufinalu Evrovizije i sa pesmom Hurricane plasirala se u finale takmičenja.

Izvor: Index.hr

Nakon prolaska u finale, izraelska predstavnica poručila: "Ovde smo da ostanemo" FOTO
Profimedia

Podeli:

Nakon što je prošla u finale, Eden se obratila pratitocima na Instagramu.

"Bez teksta sam. Sve što mogu reći da sam zahvalna svakome od vas. Hvala vam iz dubine mog srca. Volim vas. Vidimo se u finalu", kratko je napisala na Instagram storiju, a potom se oglasila i objavom.

"Idemo u finale. Još uvek pokušavam da smislim prave reči, ali od srca vam hvala. Hvala što ste glasali za Hurricane i što verujete u nas. Nastaviću da se pojavljujem i nastupam ali i podsećam sve da smo ovde kako bismo ostali. Vidimo se u subotu. Volim vas", dodala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EDEN GOLAN (@golaneden)

Predstavnica Izraela kontroverznom je pesmom podigla puno prašine, a izviždana je tokom nastupa. Uprkos tome, Eden je na kladionicama skočila na drugo mesto. Daju joj 17 odsto šanse za pobedu. Ispred nje je hrvatski predstavnik Baby Lasagna sa 40 odsto šanse.

Morala je da preradi pesmu

Govoreći za AFP, Golan je rekla kako je iznenađena što su organizatori odbili October Rain.

"Bila sam pomalo šokirana kada Evropska radiodifuzna unija nije odobrila pesmu. Ne mislim da je prva verzija bila politička", rekla je Golan.

Ipak, neki od izvornih stihova, poput "Nema više vazduha za disanje" i "Svi su bili dobra deca, svi do jednog", izdvojeni su i smatralo se da govore o žrtvama napada Hamasa.

Za nove stihove, kao što je "Još sam slomljena od ovog uragana", mnogi smatraju da i dalje upućuju na napade, ali EBU je dao zeleno svetlo pjesmi, a Golan tvrdi da Hurricane deluje na više nivoa i da je pesma otvorena za tumačenje.

"Svaka osoba koja je sluša može se povezati sa pesmom na svom nekom nivou.", rekla je.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: