Prevara: Hakovani čitači kartica u celom svetu

Američki Orakl saopštio je da su hakeri zarazili virusom program Mikrosovih čitača kreditnih kartica koji se koriste u hotelima i restoranima širom sveta.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2016.

09:53

Prevara: Hakovani čitači kartica u celom svetu
Foto: Thinkstock

"Orakl sekjuriti je detektovao i objavio postojanje zlonamernog koda u određenim sistemima Mikrosa", navodi se u pismu kolosa u sektoru polovnog softvera korisnicima, čiju je kopiju dobila i agencija AFP.

"Orakl traži da Mikrosovi klijenti promene lozinke za sve svoje račune Mikrosa", dodaje se u pismu.

Američki softverski div je pre dve godine kupio Mikros za 5,3 milijarde dolara. U vreme prodaje, Mikrosova tehnologija je korišćena u više od 330.000 restorana, prodavnica i hotela u oko 180 zemalja.

Orakl nije obelodanio obim i težinu napada, koji informativni vebsajt za kompjuterske napade KrebsOnSecurity.com pripisuje organizovanoj ruskoj kriminalnoj grupi koja je na glasu po hakovanju banaka i trgovina.

U pismu Orakla se navodi da njegovi interni sistemi i ostale klaud usluge nisu probijene, da su podaci platnih kartica kodirani, i da su preduzete pojačane mere bezbednosti, prenosi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: