Erbas: Britanija će patiti

Izvršni direktor avio-koncerna Erbas grupe, Tom Enders, izjavio je da je odluka Velike Britanije da napusti EU udarac za Britaniju.

Svet

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

10:19

Erbas: Britanija će patiti
(Foto: Thinkstock.com)

Ipak, kompanija se nada da će se zvanični London fokusirati na to da ostane konkurentan.

"Svet neće reagovati mirno, niti će Evropa. Nadam se da će se raskid nastaviti u smeru minimiziranja ekonomske štete po sve one koji su pogođeni Bregzitom. Britanija će patiti, ali sam uveren da će se sada još snažnije fokusirati na konkurentnost sopstvene ekonomije u odnosu na EU i na svet", izjavio je Enders, a prenosi agencija Rojters.

Enders, koji je bio među prvim poslovnim liderima koji su podržali kampanju za ostanak Britanije u EU, poručio je da će Erbas razmotriti investicionu strategiju u Britaniji.

Erbas grupa, osnovana 1970. godine, sa postrojenjima u Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj i Španiji, zapošljava u Velikoj Britaniji 15.000 ljudi, a iz kompanije su poručili da ovakav ishod referenduma, u skorije vreme, neće uticati na poslovanje Erbasa u Britaniji, ali da će, dugoročno gledano, kompanija razmotriti svoju poziciju u zemlji.

Akcije Erbas grupe su danas pale za čak 9 odsto, jer je odluka Britanije da izađe iz EU uzrokovala šok na finansijskim tržištima, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: