Niče most između Kine i Rusije

Oko 230 miliona dolara biće utrošeno na izgradnju mosta koji će povezivati ruski grad Blagovješčensk sa kineskim gradom Hejheom.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2015.

09:49

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

To je izjavio vršilac dužnosti guverner ruskog Amurskog regiona Aleksandar Kozlov.

U Kini su 3. septembra potpisana dva sporazuma — sporazum o izgradnji drumskog mosta preko reke Amur i sporazum o izgradnji žičare koja će povezivati ruski grad Blagovješčensk i kineski grad Hejhe“, rekao je Kozlov.

Prema njegovim rečima, kineska vlasti su investirala oko 87 miliona dolara u projekte, a novac je namenjen za izgradnju delova mosta i žičare na kineskoj teritoriji.
Ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, naglasio je da će razvoj infrastrukture biti jedan od glavnih prioriteta na ruskom Dalekom istoku.

Prema Putinu, region će postati jedan od ključnih centara ruskog društveno-ekonomskog razvoja i mora biti efikasno integrisan u brzo razvijajući azijsko-pacifički region.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: