Cipras čeka kravatu

Grčke štampa najavljuje da je postignut neformalni dogovor da se grčkom premijeru odobri "grejs-period" od četiri meseca za ispunjenje ključnih reformi.

Svet

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

14:19

Default images
Foto: Tanjug

Zauzvrat Atini će biti uplaćeno oko četiri milijarde evra.

A razliku od zemalja "Istočnog partnerstva", samit u Rigi je Grčkoj doneo nešto opipljivije - "još jedan pojas za spasavanje".

Komentari grčke štampe, inače značajno optimističkiji od izveštaja u zapadnim medijima, najavljuju da je postignut neformalni dogovor da se grčkom premijeru odobri "grejs-period" od četiri meseca za ispunjenje ključnih reformi. Praktično, grčka vlada će do kraja maja morati da usvoji većinu reformskih zahteva "Briselske grupe", a zauzvrat Atini će biti uplaćeno oko četiri milijarde evra, od ukupno 7,2, koliko iznosi tranša pomoći.

Nemački list "Handelsblat" ironično uvodi grčkog premijera Ciprasa u najuži krug "merkelista" - obožavalaca najmoćnije evropske političarke, podsećajući da je samo pre šest meseci Cipras bio veoma "kreativan" opisujući "moćnu ženu iz Berlina koja davi male i ekonomski slabije narode".

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je nasmejanom Aleksisu Ciprasu "probao" svoju kravatu, a ovaj je obećao da će prekršiti svoje modne principe i vezati je onog dana kada Grčka i EU potpišu konačni sporazum o spasu Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: