"Vučiću, Resavici treba direktor"

Sindikat Resavice zatražio je od premijera Aleksandra Vučića i ministra rudarastva i energetike Aleksandra Antića, "hitno postavljanje v.d direktora" preduzeća.

Svet

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

09:16

Default images
Foto: Freeimages

Generalni direktor javnog preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja u Resavici" Vladan Milošević uhapšen je pre nekoliko dana zbog sumnje da je primio mito.

"S obzirom da u rudnicima uglja vladaju specifični uslovi rada i da, pre svega, bezbednost rudara i imovine mora biti na najvišem nivou i u skladu sa strogim rudarskim propisima, zahtevamo hitno postavljanje stručnog v.d direktora do okončanja pokrenutog istražnog postupka protiv, još aktuelnog, direktora JP PEU Vladana Miloševića", stoji u zahtevu Vučiću i Antiću.

S obzirom na to da je uhapšeni direktor jedini bio ovlašćen za zastupanje, odnosno jedni imao deponovan potpis, JP PEU trenutno posluje bez odgovornog lica što ugrožava normalno funkcionisanje našag preduzeća", stoji u zahtevu.

"Nemogućnost nabavke osnovnog repromaterijala ugrožava odvijanje normalnog radnog procesa, odnosno ispunjavanje planiranog obima proizvodnje, nemogućnost nabavke neophodne zaštitne opreme ugrožava bezbednost, kako rudara, tako i samih jama kao i državne imovine", piše u zahtevu.

Uz rudarski pozdrav Srećno, sindikat traži "najhitniju realizaciju", svojih zahteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: