Rusija: "Smeće" smo zbog SAD

Odluga agencije Standard i Purs o sniženju rejtinga Rusije doneta je pod pritiskom SAD, kaže zamenik ministra inostranih poslova Rusije Vasilij Nebenzja.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

12:31

Default images
Foto: Freeimages

"To što je taj korak načinjen upravo sada ne iznenađuje. On se čudnom slučajnošću poklopio sa drugim krugom antiruske histerije. Ja lično nemam sumnje da je to urađeno ne na sugestiju, nego po direktnom nalogu Vašingtona", rekao je Nebenzja agenciji Ria novosti.

Agencija S&P je u ponedeljak uveče snizila suvereni kreditni rejting Rusije u stranoj valuti na spekulativni nivo "BB+", sa investicionog "BBB-", uz negativnu prognozu.

Pres sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov smatra da je odluka o smanjenju kreditnog rejtinga Rusije angažovana i da ne odgovara realnom stanju stvari u ruskoj ekonomiji.

Ta odluka se minimalno odnosi na ekonomiju, ona je pristrasna, data po direktivi.

Ozbiljne kompanije se neće oslanjati na takve rejtinge koji ne odražavaju realnu situaciju, rekao je Peskov Ria novostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: