Svet

Petak, 13.01.2012.

19:40

Italijani "čekaju da budu pojedeni"

Italijanski taksisti organizovali su štrajk ispred kancelarije premijera, na aerodromima i železničkim stanicama, protiv planova o povećanju broja taksi vozila.

Izvor: Tanjug

Default images

Taksisti se boje da će izdavanje većeg broja taksi dozvola ugroziti njihov posao. Oni su, na pretestu ispred sedišta vlade, nosili transparente sa sloganima "Oladi Mario Monti" i "Čekamo da budemo pojedeni".

"Nama ova odluka znači uništavanje života", kaže jedan rimski taksista, a drugi primećuje da "oni kažu da ćemo sa povećanjem broja taksista zarađivati više. Voleo bih da mi objasne tu matematiku".

Drugi su protestovali na železničkim stanicama i na aerodromima, odbijajući da primaju putnike.

Sindikati italijanskih taksista su zakazali za 23. januar generalni štrajk, a rimski tasksisti planiraju da u ponedeljak blokiraju saobraćaj u centru prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: