Za 5 odsto sajta LinkedIn 53 mil. $

Bostonski fond „Bain Capital Ventures“ predvodio je konzorcijum investitora koji je za pet odsto Internet sajta LinkedIn.com platio 53 miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2008.

16:29

Default images

Time se ukupna vrednost tog poslovnog sajta za umrežavanje procenjuje na milijardu dolara. LinkedIn ima više od 23 miliona korisnika koji se prijavljuju za poslove, traže radnike ili učestvuju u zajedničkim projektima.

Nova investicija dolazi kao odgovor na rastuću popularnost sajta „Facebook“, prvobitno namenjenog studentima, koji sve više privlači starije osobe, kao i poslodavce koji preko njega traže zaposlene.

Za pet odsto LinkedIna, konzorcijum investitora koji predvodi bostonski fond, platio je 53 miliona dolara, čime je taj sajt našao mesto među retkim veb stranicama čija se ukupna vrednost procenjuje na više od milijardu dolara.

LinkedIn je u maju imao više od 7,7 miliona jedinstvenih posetilaca, što je povećanje od 146 odsto u odnosu na maj prošle godine. Jedini sajtovi koji su uspeli da ostvare toliku posećenost u maju su „YouTube“, koji je kupila kompanija Gugl za 1,65 milijardi dolara, i „Facebook“, koji je procenjen na 15 milijardi dolara, kada je Majkrosoft za 1,6 odsto tog sajta u oktobru prošle godine platio 240 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

20 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: