Svet

Utorak, 09.12.2014.

14:06

Koliko će Evropljani stezati kaiš?

Članice Evropske unije i Evropski parlament postigli su dogovor o novom budžetu EU za 2015. godinu koji iznosi 141,2 milijarde evra.

Izvor: Tanjug

Default images

"Imamo dogovor. Sada je samo ostalo da ga ozvaničimo", izjavio je poslanik evropskog parlamenta Žan Artui, a prenosi francuska agencija Frans pres.

Postignutim dogovorom se, takođe, predviđa rebalans ovogodišnjeg budžeta, pa će on biti uvećan za 3,5 milijarde evra i sa tom sumom dostići 143,5 milijardi evra.

Prema saopštenju Evropskog saveta, dodatne 3,5 milijarde trebalo bi da budu iskorištene za pokrivanje ogromnih dugovanja, koja su do sada nezabeležena. Reč je sumi između 25 i 30 milijardi evra.

Budžetski komitet Evropskog parlamenta bi današnji dogovor trebalo da potvrdi u četvrtak, 11. decembra, Evropski savet da konačnu odluku donese u petak, a parlament u sredu, 17. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

9 h

Podeli: