"Posle 7. novembra o daljoj saradnji sa MMF-om"

Posle 7. novembra znaće se u kakvom će obliku će biti nova dimenzija saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.10.2017.

12:32

Foto: Thinkstock

To je istakao ministar finansija Dušan Vujović, dodajući da tada misija MMF-a završava poslednju reviziju aranžmana iz predostrožnosti.

"MMF ima sledeću reviziju krajem naredne nedelje. Razgovori počinju u ponedeljak, i očekujemo da biti završeni 7. novembra. Tada ćemo imati više odgovora na pitanje da li će biti novog aranžmana sa MMF-om", rekao je Vujović, odgovarajući na pitanja novinara na 17. Ekonomskom samitu Srbije.

On je objasnio da postoje elementi za nastavak saradnje, precizirajući da MMF sada raspolaže novim instrumentom koji se zove PCI (policy coordination instrument), koji ne podrazumeva pozajmice jer one Srbiji nisu potrebne.

“Zato ima osnova za nastavak saradnje. Ako ne bude tog instrumenta nastavićemo diskusije sa MMF-om. Imamo kvalitetnu saradnju ali potreban pritisak kako bismo sproveli reforme”, izjavio je Vujović.

ŠeF Kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa se nadovezao na komentar srpskog ministra finansija, konstatujući da će diskusija sa srpskim partnerima ovog puta biti mnogo bolja od one kakva je bila pre tri godine kada su počeli prvi pregovori.

“Ovde će fokus biti na tome kako da sada održimo rast”, rekao je Sosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: