"Sa Agrokorom u riziku, a i okolnosti se menjaju"

Izvršni direktor Nelt grupe Miloš Jelić izjavio je da su u toj kompaniji nastavili da posluju sa Agrokorom iako je to poslovanje u određenom riziku.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

14:47

Foto: Nelt grupa

“Sa Agrokorom imamo rizik, mi smo na inicijativu i Vlade Srbije, posle sastanaka dobavljača nastavili da radimo sa firmama iz koncerna Agrokor, pre svega zbog interesa tržišta našli rešenje, ali vidite i da se okolnosti menjaju”, kazao je Jelić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, situacija sa Agrokorom nije ista u svim zemljama regiona u kojima posluje, ali se snabdevanje nastavlja i prati situacija.

“U neposrednoj smo komunikaciji sa vanrednim upravnikom Ramljakom i njegovim saradnicima, kako bismo predupredili rizik”, naveo je Jelić.

Na pitanje da li razmmišljaju možda o akviziciji neke od firmi u sastavu hrvatskog koncerna, Jelić je kazao da tu svakako ima interesantnih kompanija za Nelt grupu, ali da je to sve što trenutno može o tome da kaže.

Inače, na konferenciji za novinare je najavljeno da se vode pregovori o preuzimanju jedne prehrambene kompanije u regionu i da se razmatraju sve potencijalne dodatne prilike za partenrstva i akvizicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: